Skræddersyede kurser
I OmSorg kan vi skræddersy et kursus, så det passer til jeres behov og ønsker - vi har mange års erfaring med at uddanne ansatte i kommuner og regioner, så de bliver i stand til at styrke indsatsen for børn og familier, der lever med sygdom eller sorg inde på livet. Vi har god erfaring med at tilrettelægge og designe vores kurser, så de passer til sundheds- og socialfagligt personale på tværs af faggrupper og specialer.
Kurset bliver tilpasset jeres praksis
Vi sammensætter et kursus i en dialog med jer, og udvælger det, der er mest centralt for jeres praksis. Det kan blandt andet indeholde emner som:
- Sorgforståelse – teori og begreber
- Den familiefokuserede tilgang
- Sundhedsstyrelsens anbefalinger for børn som pårørende
- Dagtilbuddets, skolens eller gymnasiets rolle, når en familie rammes af sygdom eller dødsfald
- Tilknytning og betydningen af forældres mestring i forbindelse med sygdom og tab
- Børns sansninger og forståelser
- Sorghandleplaner
- Tab der sætter spor - reaktioner ved store livsforandringer
- Aldersspecifikke behov for information og inddragelse ved store livsforandringer
- Kommunikationen i og med sygdomsramte familier
- Familiestøtte i sygdom og sorg på basalt niveau
Varieret og dialogbaseret undervisning
Uanset indholdet byder vores kurser på et varieret program med oplæg, tænkepauser, små sidemandssamtaler og øvelser. Vi har fokus på at gøre kurset praksisnært og let omsætteligt til netop jeres hverdagspraksis. Vores læringsrum er dialogbaseret med høj deltageraktivitet.
Tag kontakt til projektleder, Morten Bruun Petersen på telefon 35 25 74 36 eller mail mobp@cancer.dk for at høre mere.
Hvorfor et sorgkursus?
Vi ved, at børn og unge der vokser op i en sygdomsramt familie udsættes for psykosocialt stress og belastning. De er i øget risiko for at udvikle adfærds- og emotionelle forstyrrelser, som angst, depression, og lav selvtillid, sammenlignet med deres jævnaldrende, der vokser op med raske forældre og søskende.
For at kunne hjælpe pårørende børn til bedst mulig trivsel, er det en forudsætning, at vi har et vågent blik på hele familien, som en enhed for støtte og omsorg. Børn betegnes ofte som usynlige eller oversete pårørende, men der er mange veje til at se børnene og komme dem i møde.
Vi vil på kurset have fokus på, hvordan I med netop jeres arbejdsvilkår, kan stå stærkere i mødet med familierne, så I kan bidrage til at styrke den forebyggende indsats til børn, som er pårørende til en forælder eller søskende med alvorlig og livsforandrende sygdom.