Materialer om børnekræft
Her er materialer til dig, der møder børn berørt af børnekræft i dit arbejde i dagtilbud eller grundskole. Du finder her viden om børnekræfts sociale konsekvenser samt inspiration og vejledning til, hvordan du kan støtte barnet med kræft, de raske søskende samt deres familier og den øvrige børnegruppe.
Manual:
Tilbage til daginsititionen?
Et idékatalog henvendt til pædagoger og dagplejere, som har et kræftsygt barn i daginstitutionen eller dagpleje.
En manual om vigtigheden af kontinuerlig kontakt mellem institution, hospital og hjem under et kræftramt barns langvarige behandling.
Om materialet: ”Vi ønsker med dette materiale at give en række gode råd og ideer til, hvordan man som ansvarlig pædagog, på trods af det forfærdelige budskab og den lange kamp mod kræften, formår at holde en kontinuerlig kontakt med barnet og dets familie og samtidig sikrer, at kammeraterne er interesserede i at høre nyt fra hospital og hjem”
Børnehaver, dagplejere og familier berørt af børnekræft, kan få bogen gratis ved at sende en mail til: omsorg@cancer.dk
Manual:
Tilbage til skolen?
Et idékatalog henvendt til lærere, der har et kræftsygt barn i klassen. En manual om vigtigheden af kontinuerlig kontakt mellem skole, hospital og hjem under et kræftramt barns langvarige behandling.
Om materialet: ”Vi ønsker med dette materiale at give en række gode råd og ideer til hvordan man, som lærer på trods af det forfærdelige budskab og den lange kamp mod kræften, formår at holde en kontinuerlig kontakt med barnet og dets familie, og samtidig sikrer at klassekammeraterne er interesserede i, at høre nyt fra hospital og hjem.”
Rapport:
At overleve kræft som barn har konsekvenser resten af livet
Hvert år diagnosticeres godt 200 børn i Danmark med kræft. I de seneste 20 år er det, igennem et intensivt samarbejde mellem de nordiske lande, lykkedes at forbedre behandlingen af kræft blandt børn og unge i Danmark. Det betyder, at over 80 % af de børn og unge, der i dag får kræft, overlever deres kræftsygdom.
Den markant øgede overlevelsesfrekvens blandt børnekræftoverlevere medfører, at der er en tilsvarende stor gruppe af unge voksne, der i dag lever et liv med senfølger.
Rapporten er baseret på børnekræftoverleveres unikke viden og beskriver livet med senfølger efter børnekræft
Ph.d.-afhandling:
Sociale konsekvenser af børnekræft
I denne Ph.d.-afhandling af Line Thoft Carlsen undersøges sociale konsekvenser af børnekræft gennem interviews med 69 børnekræftpatienter, 39 søskende, deres forældre og 24 børnekræftoverlevere.
Gratis rådgivning
Arbejder du med børn og har brug for rådgivning eller sparring vedrørende et barn i sorg? Send os en mail, så sætter vi dig i kontakt med en af vores rådgivere.