Om kræftrådgivningen
Her kan du læse om Kræftrådgivningen i Herlev, vores tilbud og se, hvilke medarbejdere du møder i huset samt vores frivillige.
Drop-in rådgivning
Vi har drop-in rådgivning i hele vores åbningstid, så du kommer bare forbi. Rådgivningen er individuel og varer ca. 45 min.
Det er desuden muligt at bestille tid til rådgivning (via telefon el. video via Teams). Ring el. send en mail, hvis du ønsker det.
Du finder kontaktinfo og åbningstider her.
Kræftrådgivningens tilbud
Vi har tilbud til alle, der er berørt af kræft. Du kan tale med en rådgiver enten alene eller sammen med din partner eller familie. Du kan være med i en samtalegruppe eller deltage i vores kurser og aktiviteter og møde andre med kræft inde på livet. Du er også altid velkommen til bare at kigge forbi og få en kop kaffe eller te, f.eks. hvis du har ventetid på hospitalet.
Vi tilbyder desuden rådgivningssamtaler i Brøndby, der er for borgere i Albertslund, Glostrup og Brøndby kommune.
Alle rådgivningstilbud i kræftrådgivningen er gratis.
- Se grupper og netværk for kræftramte
- Se grupper og netværk for pårørende til kræftramte
- Se grupper og tilbud for efterlevende
- Se generelle kurser og aktiviteter
I Kræftrådgivningen møder du
Du møder både frivillige og medarbejdere i Kræftrådgivningen i Herlev. På billedet nedenfor ser du medarbejderne i kræftrådgivningen.
Frivillig i rådgivningen
Vi er så heldige også at have tilknyttet en lang række af frivillige til vores rådgivning. De laver mange forskellige værdsatte opgaver. Du kan se en oversigt nedenfor.
Hvis du også kunne tænke dig blive frivillig hos os, så skriv til os på herlev@cancer.dk.
Lige nu søger vi:
- Aktivitetsfrivillige, som vil lave mad til 'Fællesspisning for enlige med kræft'.
- Praktisk frivillig, som har en bager gemt i maven.
Læs mere nedenfor.
Som frivillig vært – eller værtsfrivillig, som vi kalder det, tager du imod alle, der træder ind i kræftrådgivningen. Du byder på kaffe og te, hjælper folk videre til relevante tilbud i huset samt løser praktiske opgaver. Som værtsfrivillig skal du være nærværende og imødekommende – og kunne rumme mennesker i sorg og krise.
Som aktivitetsfrivillig er du er ansvarlig for en konkret aktivitet, fx at være tovholder på vores selvtrænere, gå-gruppe, kor, malerværksted eller lignende for kræftpatienter, pårørende og/eller efterlevende. Din opgave er at arrangere og udbyde aktiviteten og facilitere fællesskabet i gruppen.
Som frivillig på Herlev Hospital kan du enten vælge at fungere som synlighedsfrivillig eller hospitalsfrivillig.
Som synlighedsfrivillig hjælper du ved at sørge for, at den generelle Herlev-folder ligger på relevante kræftafdelinger. Herlev-folderen fortæller om alle de gratis tilbud, vi har til mennesker berørt af kræft. Den har derfor stor værdi.
Som hospitalsfrivillig går du skridtet videre. Du går nemlig ind på de enkelte stuer, hvor du kommer i kontakt med kræftramte og pårørende og kan fortælle om den hjælp og støtte de kan modtage af os. Her skal du være empatisk og kunne rumme mennesker i sorg og krise.
Som praktisk frivillig i kræftrådgivningen hjælper du med praktiske opgaver inde og ude. Dine opgaver kan – afhængig af dine egene interesser – fx være simple håndværksmæssige opgaver, at bage boller, at slå græs, passe blomster mv.
Som frivillig tovholder for en netværksgruppe er din opgave at arrangere møder i gruppen, hvor kræftpatienter, pårørende eller efterlevende mødes og udveksler erfaringer. Din opgave er at understøtte fællesskabet og sørge for, at de praktiske rammer er i orden, herunder også at lave kaffe og te til gruppen.
Det kan fx være i forbindelse med fællesspisning for enlige med kræft eller som tovholder for et netværk af kvinder med brystkræft, eller et netværk for mennesker i sorg.
Som frivillig gruppeleder for en samtalegruppe faciliterer du erfaringsudveksling og fællesskab i samtalegrupper for kræftpatienter, pårørende eller efterlevende. Grupperne er visiteret og rammesat af kræftrådgivningen, og for at blive gruppeleder skal du have enten erfaring eller uddannelse i forhold til opgaven og målgruppen.
Cancerforum
Læs om andres tanker og erfaringer og del dine egne på Cancerforum, Kræftens Bekæmpelses onlineforum for kræftpatienter og pårørende.
CancerforumMød andre online
Uanset hvor i landet du bor, kan du møde andre med kræft inde på livet i en online samtalegruppe. Her deltager du hjemmefra via computer eller tablet. Se aktuelle online samtalegrupper for kræftpatienter, pårørende og efterladte her.
Online samtalegrupper