Spring navigation over

Forskning: Kosttilskud til brystkræftpatienter – er det en god idé?

Knæk Cancer: Kosttilskud er populært blandt danskerne og i særlig grad hos kræftpatienter, på trods af at der ikke er dokumentation for, at det gavner sundheden. Forskning fra Kræftens Bekæmpelse vil se på, om kosttilskud har en betydning for kvinders muligheder for at overleve brystkræft. Forskningen er støttet af Knæk Cancer.

Forsker Cecilie Kyrø fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning undersøger, om der er en sammenhæng mellem kosttilskud og kvinders chance for at overleve brystkræft. Foto: Nordforsk / Kim Wendt

Artiklen er opdateret 23. august 2024

Danskerne er vilde med kosttilskud, og det gælder også kræftpatienter. Det forklarer seniorforsker Cecilie Kyrø fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning.

 – Omkring halvdelen af alle danskere bruger kosttilskud. Men ser man på kvinder med brystkræft, er det omkring 88 pct., der ifølge vores opgørelse tager tilskud af en eller anden art, på trods af, at der ikke i dag findes solid videnskabelig dokumentation for, om eller hvordan det virker, siger Cecilie Kyrø. 

Spørgsmålet om, hvordan kosttilskud påvirker kræftpatienters helbred, er derfor noget af det, som Cecilie Kyrø vil se nærmere på i et forskningsprojekt, som er støttet af Knæk Cancer. Her vil Cecillie Kyrø se, om der er en sammenhæng mellem kosttilskud og kvinders chance for at overleve brystkræft.

Læs mere om Cecilie Kyrøs nye forskning og om kosttilskud til kræftpatienter:

Ny forskning: Kosttilskud til brystkræftpatienter - er det en god idé?