Vil du være frivillig i Kræftens Bekæmpelse Genbrug?
Vi har brug for frivillige kræfter og vil elske at have dig med ombord. Og alle kan være med - fra unge studerende til ældre pensionister.
Bliv frivilligI en lille by på Fyn driver en borgerklub en genbrugsbutik, hvis overskud går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Mød ægteparret Leif og Åse, som er blandt de engagerede frivillige, der bruger tid og kræfter på at holde gang i hjulene.
- Min mand og jeg har haft butik før, og jeg har altid sagt til mig selv, at hvis jeg skulle lave frivilligt arbejde, skulle det være i en genbrugsbutik. Jeg kendte nogle af damerne dernede, og så tænkte jeg, at det ville være lige noget for mig.
Sådan fortæller 73-årige Åse Rasmussen om hvorfor hun i 2020 besluttede sig for at kaste sig over frivilligt arbejde i Ørbæks genbrugsbutik på Østfyn. En lille genbrugsbutik på Hovedgaden 13A, hvis overskud går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.
- Jeg synes, at det er mit halve liv. Det er så dejligt at komme ud og møde andre mennesker. De er så søde alle vores kunder. Det er dejligt at gøre en god gerning, slår Åse fast.
- Vi har ikke selv været berørt af kræft, men vi kender selvfølgelig mange der har. Derfor er vi meget glade for at kunne gøre en forskel for kræftsagen.
- Vi er meget glade for at være frivillige her og har et rigtig godt fællesskab med de andre. Vi er 14 frivillige i alt. Vi har også mange kunder – både turister og folk fra byen og de er alle glade for at komme her. Butikken får masser af ros, fortæller Leif.
- Vi har ikke selv været berørt af kræft, men vi kender selvfølgelig mange der har. Derfor er vi meget glade for at kunne gøre en forskel for kræftsagen, fortæller Åse.
- I de første mange år var det bare småbeløb, Men sidste år kunne vi forære 46.986 kr. i overskud til Kræftens Bekæmpelse., fortæller Leif stolt, og som et diplom i butikken med Kræftens Bekæmpelses logo også er et bevis på.
Fordi overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse, oplever ægteparret også, at nogle af kunderne er lidt mere rundhåndede.
- Nogle gange når vi siger, at prisen er 85 kr., giver kunderne os en hundredekrone-seddel og siger: ’behold resten’. Fordi de ved, at de går til et godt formål. Det er dén slags støtte og opbakning til kræftsagen, der betyder noget, siger Leif.
- Da kommunen nogle år senere stiftede en borgerforening, besluttede smedemesteren at omdanne borgerklubben til en genbrugsbutik i stedet for. Han er død for længe siden, men genbrugsbutikken videre i hans ånd, fortæller Leif.
Selv om borgerklubben er blevet til en genbrugsbutik holder den fast i konceptet om at have betalende klubmedlemmer.
- Sidste år havde vi 47 medlemmer. Hvert medlem betaler 75 kr. om året. Det hjælper med at dække omkostninger til husleje, vedligeholdelse, vand og varme, siger Leif.
- De indtægter plus det vi tjener på at sælge tøj, smykker og isenkram, bliver da til nogle penge, supplerer Åse.
- Ja. Vi får også en del penge ind fra dødsboer. Jeg kører ind imellem ud og henter ting og sager – møntsamlinger, kunst, ure og den slags. Sidste uge fik vi to dødsboer på én dag, fortæller Leif afslutningsvist.
Ægteparrets beundringsværdige indsats vidner om, hvordan en frivilligindsats kan gøre en stor forskel lokalsamfundet, men også i kampen mod kræft
Vi har brug for frivillige kræfter og vil elske at have dig med ombord. Og alle kan være med - fra unge studerende til ældre pensionister.
Bliv frivillig