De første samtaler
Den første samtale skal primært bruges på, at du lytter og skaber et fortroligt rum, herefter kan du indkalde til endnu en samtale, hvor I taler om planlægningen af arbejdet - og om din medarbejder skal sygemeldes under behandlingen.
Tryghed
Tryghed er et nøgleord for din medarbejder, så afslut derfor jeres første møder med at sætte en ny dato i kalenderen, men vær opmærksom på, at det på grund af behandlingsforløbet og andre hensyn kan være nødvendigt at skulle ændre på tidspunktet senere hen.
For mange kræftpatienter er det vigtigt at bevare tilknytningen til arbejdspladsen. Når en medarbejder får en kræftdiagnose oplever mange bekymringer omkring, hvem der så skal løse arbejdsopgaverne undervejs - og om man bliver fyret.
Hvis du allerede ved den første samtale kan sige, at arbejdsopgaverne bliver løst, og at din medarbejder ikke mister sit job, så sig det! På denne måde skaber du ro omkring arbejdslivet.
Fortrolighed
Jeres samtaler er naturligvis fortrolige. Noterer du undervejs, så husk at opbevare alle persondata et sikkert sted. Alt hvad der formidles videre til andre i organisationen skal på forhånd være aftalt med din medarbejder.
I henhold til GDPR må oplysninger om din medarbejders kræftdiagnose ikke kunne kobles sammen med navn.
Har din arbejdsplads en politik?
Inden de første samtaler skal du undersøge, om din arbejdsplads har en politik for alvorlig sygdom. Desværre er det ikke alle arbejdspladser, der har en politik, og i de tilfælde vil vi råde dig til at igangsætte en proces, hvor I får talt sammen om, hvordan I skal forholde jer, hvis der opstår alvorlig sygdom på arbejdspladsen.
Din medarbejders rettigheder
Undersøg reglerne omkring sygemelding før mødet, da din medarbejder sandsynligvis bruger alle ressourcer på behandlingsforløbet, de nære relationer og tanker om fremtiden.
Sygedagpenge og andre ydelser