4-i-1 saft, sodavandsis, granité & smoothie med blåbær og ingefær
Fyld fryseren med lækre små vitaminbomber af blåbær og ingefær, der kan spises som granité eller sodavandsis, drikkes som saft-shot eller blendes til cremede smoothies.
Ingredienser
- 4 dl blåbær, friske eller frosne
- 3 dl æblejuice
- 2 stk. frisk ingefær på ca. 1x1 cm
- 1 tsk honning
Sådan gør du:
Hvis du bruger frosne bær, skal de have et lille opkog i en gryde, før du bruger dem. Put dem i en gryde med en lille smule vand,
bring i kog, og lad dem simre i et minut. Lad dem køle lidt af.
Put alle ingredienserne i en blender. Blend, til massen er ensartet. Du kan også bruge en stavblender.
Tilsæt ekstra juice, hvis saften er for tyk.
Drik saften, som den er, eller frys i fire små portionsbokse eller i ispinde-forme.
Saft-shot:
Køl den blendede saft ned i køleskabet eller med et par isklumper, og drik den med det samme, eller lad et shot fra fryseren tø op i et glas.
Smoothie:
Blend en frossen portion med 2-3 dl mælk, vaniljeis, yoghurt, juice, danskvand – eller hvad du bedst kan lide i din smoothie. Bland eventuelt energipulver i, hvis du har brug for flere kalorier. Smoothieen på billedet er blendet med yoghurt.
Granité:
Brug en ske til at skrabe eller hakke flager af en frossen saft-isklump. Fortsæt til alt isen er tynde flager. Spis straks.
Ispind:
Saften fryses i ispinde-forme og er klar til at spise efter 4-5 timer.