Skip navigation

And i æbler

Andelåret simrer sig mørt med æbler, enebær og allehånde. Du behøver ikke andet tilbehør end groft brød og evt. en enkel salat.

""

Ingredienser

  • 4 store berberiandelår inkl. overlår
  • koldpresset jomfruolivenolie
  • 2 store løg
  • 12 stk. hel allehånde
  • 12 hele enebær
  • 4 velsmagende danske æbler
  • 1½ l grøntsags- el. fjerkræfond
  • flagesalt og friskkværnet sort peber

Tilbehør:

  • groft brød
  • salat

Sådan gør du: 

Brun andelårene godt i olivenolie i en stor gryde, til skindet er sprødt og gyldent. Pil og skær løgene i smalle både, tilsæt dem til andelårene sammen med allehånde og enebær. Steg det hele godt igennem. 

Fjern kernehusene på to af æblerne, og skær æblerne i smalle både. Tilsæt dem til gryden. Steg et par minutter, og hæld så fonden på, til det hele næsten er dækket. Læg låg på, og lad andelårene småsimre i ca. 45 minutter.

Tilsæt æblebåde fra de to sidste æbler og lad det hele simre videre i ca. 20 minutter. Smag retten til med lidt salt og peber. 

Servér andelårene med et godt brød og en grøn salat.