Skip navigation

Grove pandekager med blåbær

Pandekagerne er svampede og lækre. De er velegnet både som dessert og weekend-morgenmad.

""

Ingredienser

  • 1 meget moden banan
  • 3 dadler, saftige
  • 1 dl kærnemælk
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 knsp salt
  • 1/2 vaniljestang, korn af
  • 1 spsk smør, smeltet
  • 1 dl rugmel
  • Ca. 1/2 dl lyst hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g valnøddekerner, finthakkede
  • Lidt olie til stegning

Tilbehør:

  • Masser af friske blåbær eller andre bær

 

Sådan gør du: 

Mos bananen til en fin puré med en gaffel. Fjern sten i dadlerne, og hak dem fint. Pisk banan, dadler, kærnemælk, æg, salt, vaniljekorn og smør sammen. Bland rugmel, hvedemel og bagepulver sammen, og pisk det i æggeblandingen. Hak valnødderne fint, og kom dem i dejen. Steg små pandekager i olie på en varm pande. Servér straks med blåbær og evt. sirup.

Du kan eventuelt rive en halv squash og vende den i dejen. Squash er meget saftig og smagsneutral, så det er en god grøntsag at gemme i alt fra kødsovs til pandekager.

Pandekagerne kan laves dagen i forvejen og lunes i ovn eller mikroovn. Opbevar dem i køleskabet i en tætsluttende beholder og varm dem indpakket i folie i en 200˚ varm ovn i 6-7 min eller i en mikroovn (uden folie!) i 1-2 min.