Grove pandekager med blåbær
Pandekagerne er svampede og lækre. De er velegnet både som dessert og weekend-morgenmad.
Ingredienser
- 1 meget moden banan
- 3 dadler, saftige
- 1 dl kærnemælk
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 1 knsp salt
- 1/2 vaniljestang, korn af
- 1 spsk smør, smeltet
- 1 dl rugmel
- Ca. 1/2 dl lyst hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g valnøddekerner, finthakkede
- Lidt olie til stegning
Tilbehør:
- Masser af friske blåbær eller andre bær
Sådan gør du:
Mos bananen til en fin puré med en gaffel. Fjern sten i dadlerne, og hak dem fint. Pisk banan, dadler, kærnemælk, æg, salt, vaniljekorn og smør sammen. Bland rugmel, hvedemel og bagepulver sammen, og pisk det i æggeblandingen. Hak valnødderne fint, og kom dem i dejen. Steg små pandekager i olie på en varm pande. Servér straks med blåbær og evt. sirup.
Du kan eventuelt rive en halv squash og vende den i dejen. Squash er meget saftig og smagsneutral, så det er en god grøntsag at gemme i alt fra kødsovs til pandekager.
Pandekagerne kan laves dagen i forvejen og lunes i ovn eller mikroovn. Opbevar dem i køleskabet i en tætsluttende beholder og varm dem indpakket i folie i en 200˚ varm ovn i 6-7 min eller i en mikroovn (uden folie!) i 1-2 min.