Skip navigation

Bagt grød med blåbær, banan og mandler

I denne bagte grød får du sødme og fuldkorn på samme tid. Grøden er hurtig at tilberede og kan spises både som kold og varm.

""

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1 håndfuld blåbær
  • 2-3 spsk havregryn
  • 1 spsk kokosmel eller kokosflager
  • 1/2 tsk vanilje eller kanel
  • 1 håndfuld mandler, nødder eller kerner
  • 1-2 tsk honning eller sirup
  • 1 spsk olie eller smeltet smør
  • 2 æg
  • 1 dl mælk

Bag grøden i en rugbrødsform på ca. 1 ltr.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170 grader.

Skær bananen i skiver, og anret den i bunden af din rugbrødsform. Tilføj herefter blåbær.

Hæld havregryn op i en skål, og tilsæt kokosmel eller kokosflager. Tilsæt kanel eller vanilje, og herefter mandler, nødder eller kerner. Rør rundt i skålen, og fordel blandingen over frugten.

Tilsæt lidt honning eller sirup og ca. 1 spsk. olie eller smeltet smør. Rør de to æg sammen med mælk, og hæld det over frugt og mysli.

Bag i 25 minutter.

Skær den bagte grød ud i mindre stykker. 

Om opskriften:

Denne opskrift er venligst udlånt af Fuldkornspartnerskabet. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Læs mere om fuldkorn og find fuldkornsopskrifter på www.fuldkorn.dk.