Bananmuffins
Disse lækre, svampede bananmuffins er nemme at bage, og så er de gode at have med på farten.
Ingredienser
- 350-400 g modne bananer svarer ca til 4 bananer
- 2 æg
- 90 g hvedemel
- 40 g havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- ½ dl solsikkeolie
- ½ dl havredrik /mælk
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Sæt ca 12 muffinforme op afhængig af størrelsen på formene.
Skræl bananerne og bræk dem i mindre stykker og kom dem i en skål. Gem en halv banan der skal skæres i skriver og lægges ovenpå. Mos bananerne med en gaffel, håndmikser eller blend dem.
I en anden skål blandes de tørre ingredienser. Dvs. mel, bagepulver, salt og vaniljesukker.
Kom æg, mælk og olie i skålen med bananerne og rør det hele godt sammen med håndmikseren.
Vend nu de tørre ingredienser i dejen. Kom evt. en lille håndfuld chokoladeknapper i til sidst eller andet fyld f.eks. nødder.
Nu fordeles dejen i muffin formene og den halve banan skæres i skiver og der lægges et stykke på hver muffin.
Bag midt i ovnen i ca 15 – 20 min. Tjek at de er færdigbagte ved at tjekke at der ikke kommer dej med op, når der stikkes i en muffin.