Skip navigation

Bananmuffins

Disse lækre, svampede bananmuffins er nemme at bage, og så er de gode at have med på farten.

""

Ingredienser

  • 350-400 g modne bananer svarer ca til 4 bananer
  • 2 æg
  • 90 g hvedemel
  • 40 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • ½ dl solsikkeolie
  • ½ dl havredrik /mælk
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft

Sæt ca 12 muffinforme op afhængig af størrelsen på formene.

Skræl bananerne og bræk dem i mindre stykker og kom dem i en skål. Gem en halv banan der skal skæres i skriver og lægges ovenpå. Mos bananerne med en gaffel, håndmikser eller blend dem.

I en anden skål blandes de tørre ingredienser. Dvs. mel, bagepulver, salt og vaniljesukker.

Kom æg, mælk og olie i skålen med bananerne og rør det hele godt sammen med håndmikseren.

Vend nu de tørre ingredienser i dejen. Kom evt. en lille håndfuld chokoladeknapper i til sidst eller andet fyld f.eks. nødder.

Nu fordeles dejen i muffin formene og den halve banan skæres i skiver og der lægges et stykke på hver muffin.

Bag midt i ovnen i ca 15 – 20 min. Tjek at de er færdigbagte ved at tjekke at der ikke kommer dej med op, når der stikkes i en muffin.