Skip navigation

Butterdejsmuffins med laks

Den sprøde butterdej går godt til det milde, bløde fyld af laks, æg og flødeost. Opskriften har et højt indhold af energi og protein.

""

Ingredienser

  • 450 g butterdej
  • 300 g fersk laks
  • 3 æg
  • 200 g flødeost naturel
  • 1 dl sødmælk
  • 2 spsk purløg eller dild, fintklippet
  • 1 knsp salt

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 200°.

Sæt 12 muffinforme (eller andre små forme) på en bageplade. Skær butterdejen i 12 lige store stykker, og tryk hvert stykke dej ned i en form.

Slå æggene ud i en skål. Tilsæt flødeost, og pisk massen godt sammen. Tilsæt mælk og salt.

Skær laksen i tern, og fordel stykkerne i formene. Hæld æggemassen over.

Bag dine laksemuffins i 15-20 minutter i ovnen, til de begynder at tage farve. De må ikke blive for mørke. 

Drys evt. med frisk purløg eller dild inden servering.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken.

Energi:

1 laksemuffin indeholder 954kJ/227 kcal og 10 g protein.