Spring navigation over

Butterdejssnegle med krydret linsefyld

Disse sprøde, energirige snegle er gode som en snack eller til frokost. De kan spises både lune og kolde.

""

Ingredienser

  • 1 dåse grønne linser
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 spsk soja
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ahornsirup eller
  • honning
  • 3 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 100 g revet ost
  • 275 g butterdej
  • æg til pensling
  • sesamfrø

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 200 grader.

Dræn linserne, og kom dem i en foodprocessor. Skræl gulerødderne, skær dem i mindre tern, og kom dem i foodprocessoren sammen med tomatpuré, soja, paprika, oregano, hvidløg, sirup, hvedemel, salt og peber. Blend det hele, indtil det er en ensartet fars. Smag til, og vend til sidst revet ost i.

Læg butterdejspladen, 35 x 25 cm, på et stykke bagepapir, og fordel fyldet på hele pladen af butterdej. Rul forsigtigt dejen sammen til en lang pølse, og skær den ud i stykker på ca. 3 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.

Bag sneglene i den varme ovn i 20 minutter - eller til de er gyldne og sprøde. Servér f.eks. med ketchup til at dyppe i.