Skip navigation

Cremet suppe med ærter og broccoli

Enkel, vegetarisk suppe af broccoli, ærter og frisk mynte. Hvis du vil have en mere mættende suppe, er tilberedt fisk eller kylling godt som fyld.

""

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 250 g broccoli, skåret i mindre buketter
  • 100 g grønne bønner nippet fri for blomsten (kan erstattes af ekstra ærter)
  • 150 g frosne grønne ærter
  • 1 stor håndfuld mynte, skyllet og slynget
  • 1 1/2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du: 

Kom broccoli, grønne bønner og ærter i en gryde, og overhæld det hele med koldt vand. Drys 1 teskefuld salt og lidt friskkværnet peber i. Kog det op og lad det koge 1 1/2 minut, sluk for varmen, fjern gryden, og lad det trække i 1 minut. Det er vigtigt at overholde kogetid og trækketid, da broccolien kommer til at smage grimt 'kålet', hvis den får for meget.

Tilsæt mynten, og blend suppen, til den er cremet. Smag til med ekstra salt og peber, og servér den med en smule olivenolie i hver portion.

Suppen holder sig frisk i et døgn i køleskabet.