Skip navigation

Dhal med raita

Dahl er en tyk, cremet indisk bælgfrugtsuppe eller grød. Her er den med løg og aubergine og konsistensen er som en blød grød. Du kan bruge blomkål, svampe, squash, tomater eller blot rigeligt med løg i stedet for aubergine.

""

Ingredienser

  • 1 1/2 dl røde linser (det er vigtigt at bruge røde og ikke grønne linser, da de grønne ikke koger ud)
  • 4 dl vand
  • 1 aubergine
  • olie til stegning
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk madraskarry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/4-1/2 tsk cayennepeber (eller efter smag)
  • 1-2 dl vand
  • salt

Raita:

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk mynte, finthakket
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk citronsaft
  • salt

Tilbehør:

  • 1 mango, i skiver
  • citronsaft
  • lidt frisk mynte
  • fuldkornsris eller groft brød

Sådan gør du: 

Skyl linserne, og kog dem i 4 dl vand 15-20 minutter, til de er helt udkogte. Skær auberginen i små tern, og steg dem i rigeligt olie i 10-15 minutter. Hak løg og hvidløg, og rist det med auberginen. Tilsæt karry, spidskommen og cayennepeber, og lad det stege kort.

Tilsæt de kogte linser og det kogevand, der er tilbage. Lad dahlen koge i ca. 30 minutter. Tilsæt 1-2 dl vand undervejs, så den ikke sætter sig. 

Smag dahlen til med salt undervejs og inden servering. Rør yoghurten med mynte, ingefær og spidskommen, og smag raitaen til med citron og salt.

Top dahlen med mangoskiver, der er vendt med lidt citronsaft og mynte, og server med raita og ris eller brød.

Flere kalorier:

Hvis du skal have flere kalorier, så tilsæt 2 dl piskefløde i stedet for 1-2 dl vand.