Fiskefrikadeller
Lækre fiskefrikadeller med gulerod, kartoffel, dild og persille. Her er brugt lyssej, men du kan sagtens erstatte den af andre hvide fisk, f.eks. torsk eller kuller.
Ingredienser
- 250 g lyssej filet
- 1 tsk salt
- 1 lille gulerod
- 1 kartoffel
- ¼ bdt dild
- ¼ bdt bredbladet persille
- 1 æg
- 1 skive tørt brød (uden skorpe)
- 1 ½ dl letmælk
- peber
- 1 spsk rapsolie til stegning
- 10 g smør til stegning
Sådan gør du:
Skræl guleroden og kartoflen, og pluk de groveste stilke fra dild og persille.
Skær fisken i grove stykker, og kom dem i foodprocessoren. Tilsæt salt, og start foodprocessoren på puls i 2 sekunder. Riv gulerod og kartoffel ned i foodprocessoren. Tilsæt dernæst dild, persille, æg, brød, mælk og peber, og kør farsen i ca. 5 sekunder.
Steg en lille prøve med det samme, og smag, om der mangler salt eller peber.
Steg fiskefrikadellerne i halvt smør, halvt olie på en pande i ca. 2 min på hver side. Vær tålmodig med at vende dellerne, så de får en flot gylden stegeskorpe.