Spring navigation over

Fiskefrikadeller

Lækre fiskefrikadeller med gulerod, kartoffel, dild og persille. Her er brugt lyssej, men du kan sagtens erstatte den af andre hvide fisk, f.eks. torsk eller kuller.

""

Ingredienser

  • 250 g lyssej filet
  • 1 tsk salt
  • 1 lille gulerod
  • 1 kartoffel
  • ¼ bdt dild
  • ¼ bdt bredbladet persille
  • 1 æg
  • 1 skive tørt brød (uden skorpe)
  • 1 ½ dl letmælk
  • peber
  • 1 spsk rapsolie til stegning
  • 10 g smør til stegning

Sådan gør du:

Skræl guleroden og kartoflen, og pluk de groveste stilke fra dild og persille.

Skær fisken i grove stykker, og kom dem i foodprocessoren. Tilsæt salt, og start foodprocessoren på puls i 2 sekunder. Riv gulerod og kartoffel ned i foodprocessoren. Tilsæt dernæst dild, persille, æg, brød, mælk og peber, og kør farsen i ca. 5 sekunder.

Steg en lille prøve med det samme, og smag, om der mangler salt eller peber. 

Steg fiskefrikadellerne i halvt smør, halvt olie på en pande i ca. 2 min på hver side. Vær tålmodig med at vende dellerne, så de får en flot gylden stegeskorpe.