Skip navigation

Grød af havre og spelt med æble og brombær

Denne lækre grød af havre, hirse og spelt, får sin sødme fra brombær og æble. Den er let at synke, men hvis grøden skal være helt blød og mild, kan du med fordel undlade bær og frugt.

""

Ingredienser

  • ½ dl knækkede speltkerner eller -flager
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl hel hirse
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 æble
  • 100 g friske brombær

Tilbehør:

  • Evt. 2 dl piskefløde, letpisket

Sådan gør du: 

Rist først speltkerner eller -flager, havregryn og hirse forsigtigt i 5-10 min i en gryde, indtil de begynder at dufte nøddeagtigt og poppe. Kom vand på, så det lige dækker.

Bring det i kog. Kom låg på gryden, skru ned på lav varme og lad grøden små-simre i 40-45 min. Rør i grøden et par gange, mens den koger, så den bliver kogt jævnt og ikke sætter sig. Tilsæt lidt vand under kogningen.

Tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber. Kom smør, friske brombær og tern af æble ned i grøden og vend forsigtigt rundt.

Servér den lune grød, evt. med let pisket fløde. Grøden kan både spises som morgengrød og dessert, og den er også god med andre bær eller frugter.

Hvis du har en rest grød tilbage, kan du nemt lave en portion sprøde chips, der er gode som eftermiddagssnack.

Se opskriften på  'Sprøde chips af havregrød' her.