Spring navigation over

Grov tærte med broccoli og kylling

Det er skønt at have en tærte i fryseren til dage, hvor det skal være nemt at lave mad. Denne tærte er med grov bund og fyld af broccoli og kylling. Du kan variere fyldet efter smag, udskift f.eks. kyllingekødet med laks eller lav tærten vegetarisk.

""

Ingredienser 

Dej

  • 1 dl vand
  • ¼ dl olie
  • 100 g grahamsmel eller rugmel
  • ca. 100 g hvedemel

Fyld

  • 1 lille broccoli
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 bk cherrytomater
  • 375 g kyllingefileter
  • 3 æg
  • 2½ dl mælk
  • 1 knsp salt
  • peber
  • 50 g mozzarella, revet

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til dejen sammen, rul den ud, og læg den i en tærteform (Ø 22 cm). Prik bunden med en gaffel, og bag bunden i cirka 10 minutter ved 175 grader.

Steg kyllingefileterne, og pluk kødet i mindre stykker med to gafler. Skyl og del broccolien i små buketter. Skyl og snit forårsløget fint. Svits broccoli og forårsløg kort på en pande, og fordel grøntsagerne på tærtebunden. Skyl og halvér cherrytomaterne. Fordel tomater og kyllingekød på tærtebunden.

Pisk æg og mælk sammen med salt og peber. Hæld massen over tærterne. Drys med revet ost, og bag tærten i ca. 30 -35 minutter ved 200 grader.

Tærten er god som frokost eller en let hovedret. Servér den, som den er, eller med en god salat til.