Skip navigation

Hindbærsaft med basilikum

Du kan selvfølgelig også lave den lækre hindbærsaft uden basilikum, men den giver en helt særlig friskhed.

""

Ingredienser

  • 250 g hindbær
  • 6 dl vand
  • 1/2 dl agavesirup
  • 3-4 stilke basilikum
  • 1/2 lime, saft af
  • masser af isterninger

Sådan gør du: 

Kom hindbær, vand og agavesirup i en gryde, og lad det koge op stille og roligt. Lad det simre svagt i 30 minutter, tilsæt basilikum de sidste 5 min, og lad saften trække i en time med basilikummen.

Hæld saften i en finmasket si, og lad den dryppe ned i en skål, uden at du presser. Kassér bærrene, hvis der ikke er mere smag i dem, ellers kan du bruge dem i yoghurt.

Smag lemonaden til med limesaft, og opbevar den koldt indtil servering. Servér den med masser af isterninger. Hindbærsaften kan holde sig 3-4 dage på køl.