Skip navigation

Instant-grød

Med din egen grødblanding på hylden, er det nemt at lave en lækker grød om morgenen. Du kan variere ingredienserne efter smag og lyst.

""

Ingredienser

  • 150 g stenfri svesker
  • 2 dl rugflager
  • 2 dl bygflager
  • 4 dl fintvalsede havregryn
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 50 g valnødder, grofthakkede
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du:

Klip sveskerne i små stykker og vend dem med rug, byg, havre, kanel, kardemomme, valnødder og salt. Ryst blandingen, og kom den i et tætsluttende glas.

Blandingen kan holde sig i mindst 1 uge i køkkenskabet.

Når du skal lave grød: 

Bland 1 dl instant-grød med 1,5 dl væde, f.eks. vand, mælk, æblemost eller mandelmælk (se opskrift på mandelmælk under 'Kolde og varme drikke'). Du kan også bruge en blanding af vand og mælk/most/mandelmælk. Kom væde og grødblanding i en kasserolle, og lad grøden simre i 3-4 minutter.

Spis grøden, som den er, eller tilsæt frisk frugt – f.eks. et revet æble, blommestykker eller lignende, friske eller tørrede bær, ristede nødder eller hvad sæson og frugtskål har at byde på.

Tag grøden med på farten:

Tag lidt af blandingen med, når du skal på arbejde eller ud. Hæld kogende vand på, læg låg eller film på, og lad grøden trække færdig. Det giver et skønt og nemt mellemmåltid. Hvis du primært vil tilberede din grød på denne måde, kan du vælge de lidt finere byg- og ruggryn i stedet for flager. De bliver nemmere bløde.