Klassiske ovnbagte rodfrugter med hvidløg og krydderurter
Bagte rodfrugter er et helt uundværligt tilbehør i efterårs- og vintermånederne, og kan også vække begejstring resten af året, f.eks. når små, nye gulerødder med en lille grøn top kan blandes i fadet.
Ingredienser
- 800 g blandede rodfrugter efter smag, f.eks. rødbeder, pastinak, selleri, persillerod eller gulerødder
- 1 helt hvidløg, delt i fed
- 1 god sjat koldpresset jomfruolivenolie
- 1 økologisk citron, saft og revet skal af
- 2 håndfulde blandede krydderurter efter smag, f.eks. persille, citrontimian, rosmarin, merian eller salvie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Sådan gør du:
Skræl og skær rodfrugterne i stave. Kom dem i et ovnfast fad sammen med de hele, pillede hvidløgsfed.
Vend rodfrugter og hvidløg med olie, citronsaft og -skal. Tilsæt et par gode store håndfulde hakkede, blandede krydderurter efter smag, samt salt og peber.
Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Servér rodfrugterne, mens de er varme.