Skip navigation

Kylling i karry

Kyllingen får lov at simre sig mør sammen med citrongræs, limeblade, karrypasta, bouillon og kokosmælk til en lækker asiatisk karryret.

""

Ingredienser

  • 1 kylling
  • koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 stort løg
  • 2 stængler citrongræs
  • 2 tsk gul karrypasta eller mere efter smag
  • 8 limeblade
  • 3-4 spsk fiskesauce
  • 1 l grøntsags- eller hønsefond
  • 1-2 ds kokosmælk

Topping:

  • koriander, friskhakket
  • rød chili, finthakket
  • saltede jordnødder, grofthakkede 

Tilbehør:

  • kogte brune ris eller perlebyg, -rug eller -spelt

Sådan gør du: 

Parter kyllingen i 8-10 stykker. Varm olivenolie i en stor gryde eller sauterpande, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider. Pil og skær løget i smalle både. Skær det nederste af citrongræsstænglerne, og snit dem fint.

Tilsæt løg, citrongræs, karrypasta, limeblade og fiskesauce til gryden, og lad det hele stege med i et par minutter.

Hæld så fonden og en dåse kokosmælk på, til kyllingen er dækket. Lad det småkoge under låg i ca. 50 minutter, tilsæt om nødvendigt yderligere kokosmælk.

Drys retten med koriander, chili og jordnødder efter smag. Servér evt. med kogte brune ris eller kogte perlebyg, -rug eller -spelt.