Kylling med ristet citron og hvidløgsfed
En saftig og rustik kylling med citron, hele hvidløgsfed og rosmarin.
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 økologisk citron
- 1 porre
- koldpresset jomfruolivenolie
- 1 lille bdt rosmarin
- 3-4 fed hvidløg
- 1-1½ l hønsefond
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Tilbehør:
- Grøn salat og f.eks. kogte brune ris
Sådan gør du:
Skær citronen i skiver, og snit porren i strimler. Steg citron, porre, hele hvidløgsfed (med skal) og rosmarinen (hele kviste) i olivenolie i en stor gryde.
Partér kyllingen i 8-10 stykker, og brun dem godt i en stor sauterpande. Kom derefter kyllingestykkerne over i gryden til grøntsagerne, og hæld fond på, til kyllingen er næsten dækket. Lad kyllingen simre under låg i cirka 50 minutter. Smag til med salt og peber.
Spis kyllingen med en god grøn salat, brune ris, perlebyg, parboiled spelt eller lignende.