Kyllingesoufflé med gulerødder og spidskommen
Denne milde soufflé med egner sig fortrinligt som frokost, mellemmåltid eller som en del af et aftenmåltid.
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk stødt spidskommen
- 3 dl let- eller sødmælk
- 4 spsk hvedemel
- 4 æg
- 2 tsk maizena
- 15 g blødt smør
- evt. salt og peber
Sådan gør du:
Kog gulerødderne møre i fløde og vand. Blend de kogte gulerødder helt glat i en blender med ca. 1,5 dl af væsken.
Skær kyllingebrysterne i små stykker, og blend kødet helt glat med fløden i en foodprocessor. Tilsæt de purerede gulerødder, og blend det hele sammen.
Rør mel, spidskommen og mælk sammen til en jævning i en tykbundet gryde ved svag varme, og lad den simre i nogle minutter.
Skil æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer sammen med maizena, og pisk det i den lune meljævning. Kog jævningen op under konstant omrøring.
Vend kyllinge-/gulerodspuréen sammen med smør og jævningen. Pisk æggehviderne stive. Vend dem forsigtigt i soufflémassen. Tilsæt evt. lidt salt og peber. Smør en stor souffléform (ca. 1,5 l) eller 10 små (a ca. 1 dl)
Bag ved 180 grader, til souffléen har rejst sig. Store souffléer bages i ca. 30 min. og små i ca. 20 min. Husk at souffléen ikke må bages ved varmluft.
Undgå at åbne ovnen imens souffléen bager - det kan få souffléen til at falde sammen. Falder din soufflé sammen, smager den heldigvis godt alligevel!
Servér souffléen direkte fra formen.