Skip navigation

Kyllingesoufflé med gulerødder og spidskommen

Denne milde soufflé med egner sig fortrinligt som frokost, mellemmåltid eller som en del af et aftenmåltid.

""

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 3 dl let- eller sødmælk
  • 4 spsk hvedemel
  • 4 æg
  • 2 tsk maizena
  • 15 g blødt smør
  • evt. salt og peber

Sådan gør du: 

Kog gulerødderne møre i fløde og vand. Blend de kogte gulerødder helt glat i en blender med ca. 1,5 dl af væsken.

Skær kyllingebrysterne i små stykker, og blend kødet helt glat med fløden i en foodprocessor. Tilsæt de purerede gulerødder, og blend det hele sammen.

Rør mel, spidskommen og mælk sammen til en jævning i en tykbundet gryde ved svag varme, og lad den simre i nogle minutter.

Skil æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer sammen med maizena, og pisk det i den lune meljævning. Kog jævningen op under konstant omrøring.

Vend kyllinge-/gulerodspuréen sammen med smør og jævningen. Pisk æggehviderne stive. Vend dem forsigtigt i soufflémassen. Tilsæt evt. lidt salt og peber. Smør en stor souffléform (ca. 1,5 l) eller 10 små (a ca. 1 dl)

Bag ved 180 grader, til souffléen har rejst sig. Store souffléer bages i ca. 30 min. og små i ca. 20 min. Husk at souffléen ikke må bages ved varmluft.

Undgå at åbne ovnen imens souffléen bager - det kan få souffléen til at falde sammen. Falder din soufflé sammen, smager den heldigvis godt alligevel!

Servér souffléen direkte fra formen.