Kyllingespyd med avocadosalat
Kyllingespyd marineret i soja, ingefær og agavesirup er uhøjtidelig hyggemad. Dyp i sesam-dressing og nyd med avocadosalat og quinoa.
Ingredienser
- 1/4 dl sojasauce
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk agavesirup eller sukker
- 1 spsk smagsneutral olie, f.eks. rapsolie (ikke koldpresset)
- 600 g kyllingebryst
- træ- eller metalspyd
Dressing:
- 3 spsk sesamfrø
- 1 spsk agavesirup eller sukker
- 1 tsk sesamolie
- 1/4 dl sojasauce
- 2 spsk limesaft
Salat:
- 4 hjertesalater
- 3 avocado
- lidt limesaft
- sesamfrø
Tilbehør:
- kogt quinoa, evt. sort
Sådan gør du:
Rør soja, ingefær, agavesirup og olie sammen. Skær kyllingebrysterne i tykke, aflange skiver, og kom dem i marinaden. Lad dem trække i 15 minutter ved stuetemperatur eller natten over i køleskab.
Tænd ovnen på 220˚. Sæt kyllingen på spyd, og steg kyllingespyddene i den varme ovn i 8-10 minutter, eller til de er gennemstegte. Rist imens sesamfrøene på en varm, tør pande i 1-2 minutter, eller til de hopper. Lad dem afkøle en smule. Knus sesamfrøene i en morter, og bland dem med agavesirup, sesamolie, sojasauce og limesaft. Smag til.
Pluk og skyl salathovederne. Flæk avocadoerne, kassér stenene, og tag kødet op med en ske. Skær avokadokødet i skiver, og vend dem med lidt limesaft. Anret salatblade og avocado toppet med lidt sesam. Servér straks kyllingespyd, salat, dressing og quinoa.