Skip navigation

Laks med sesamcrust

Giv laksefileten en sprød skorpe af ristede sesamfrø og solsikkekerner, sød chilisauce, lime og sojasauce.

""

Ingredienser 

  • ca. 750 g laksefilet
  • 1 dl sesamfrø
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl sød chilisauce eller mere
  • 2 spsk sød sojasauce (ketjap manis)
  • lidt limesaft, friskpresset 

Sådan gør du: 

Rist sesamfrø og solsikkekerner på en tør, varm pande. Kom dem i en skål sammen med chilisauce, soja og limesaft, og rør det til en tyk, lind masse.

Smør sesammassen på laksen. 

Læg laksen på bagepapir i en bradepande og steg den i ovnen i ca. 25-30 minutter, alt efter laksefiletens tykkelse. Laksen må gerne have en let rå kerne. Spis f.eks. laksen sammen med asiatiske kålsalat, sursød asiatiske salat eller brune ris med sesam, pistacienødder og syltet ingefær.