Legeret aspargessuppe
Nem vegetarisk aspargessuppe lavet på dåseasparges og tilsat æggeblomme, så du får en god portion energi og protein.
Ingredienser
- 10 g smør
- 1 spsk hvedemel
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 glas eller 1 dåse aspargessnitter (vand + asparges bruges)
- 1 1/2 dl piskefløde
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- salt og hvid peber
Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet. Tilsæt grøntsagsbouillon og 1 dl aspargesvand under omrøring. Kog suppen i ca. 10 minutter ved svag varme.
Rør fløden i suppen, mens den koger. Rør æggeblommerne sammen med 1 knivspids salt og lidt af den varme suppe. Hæld så æggemassen i gryden, og rør det sammen. Tag gryden af varmen, og tilsæt aspargessnitterne. Smag suppen til med salt og hvid peber.