Maafe med spejlæg
Maafe er en krydret og velsmagende vestafrikansk gryderet, der med kombinationen af peanutbutter, bønner og spejlæg sikrer et højt indhold af energi og protein.
Ingredienser
- 1 ds kidneybønner (eller 200 g kogte)
- 1 ds butterbeans
- 1 ds flåede tomater
- 3 spsk rapsolie
- 90 g løg, finthakket
- 3 små fed hvidløg, finthakkede
- 10 g frisk ingefær, finthakket
- 100 g peanutbutter
- 300 g kartoffel, skåret i tern
- 100 g gulerod, skåret i tern
- evt. lidt tørret chili
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
Tilbehør:
- spejlæg
Sådan gør du:
Steg løgene i olie i en tykbundet gryde.
Tilsæt kartofler og gulerod i tern kog videre, indtil kartoflerne er næsten møre. Tilsæt hvidløg, ingefær og evt. chili. Rør peanutbutter ud i retten sammen med de flåede tomater, vand og bouillonterning. Hæld vandet fra de to slags bønner, og kom dem i gryden.
Lad retten simre, indtil alt er blødt og mørt. Imens retten simrer færdig, kan du stege et spejlæg til hver portion, der skal serveres, hvis du ønsker det.
Smag gryderetten til med salt og peber, og servér – med eller uden et spejlæg på toppen.
Små portionsstørrelser:
Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken.
Energi:
1 portion (ca. 2 dl) uden spejlæg indeholder 1197kJ/285 kcal og 13 g protein.
1 portion (ca. 2 dl) med spejlæg indeholder 1609 kJ/383 kcal og 19 g protein.