Skip navigation

Muslinger i rød karry

Muslinger er både hurtig og sund mad. Her har de fået masser af smag fra den røde karry. Der er stor forskel på, hvor stærke karryblandinger er. Smag derfor forsigtigt til.

""

Ingredienser

  • 1 1/2 dl perlerug
  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 porrer, i tynde skiver
  • 3 gulerødder, i skrå skiver
  • 3 fed hvidløg, i tynde skiver
  • lidt olie til stegning
  • 1-1 1/2 spsk rød karry
  • 4 dl kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 2-3 spsk fiskesauce
  • 1 potte thaibasilikum, plukket
  • 3-4 spsk limesaft

Tilbehør

  • limebåde

Sådan gør du: 

Skyl perlerugen, og kog den i usaltet vand i ca. 15 minutter. Tilsæt salt, og kog dem møre, ca. 5 minutter yderligere.

Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skægget, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.

Sautér porrer, gulerødder og hvidløg i en smule olie i en varm wok eller gryde. Kom rød karry på, og lad det stege med i 1/2 minut. Tilsæt kokosmælk, vand, sukker og fiskesauce, og lad det koge op. 

Kom muslingerne op i saucen, og læg låg på. Lad det dampe i 3-4 minutter under låg, eller til muslingerne har åbnet sig. Kom kogt perlerug i. Tag gryden af varmen. Tilsæt thaibasilikum og smag til med limesaft. Servér straks med limebåde til. Kassér eventuelle muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.