Ovnæggekage med kartoffel og tomat
Denne milde, vegetariske ovnæggekage er særligt energirig. Den kan både spises som morgenmad, frokost og aftensmad.
Ingredienser
- 2 mellemstore kartofler (ca.150 g)
- 1 spsk hvedemel
- 1 tsk salt
- ½ dl sødmælk
- 1 spsk olie
- 100 g hytteost
- 3 æg
- Smør eller olie til pensling
- Evt. tomat og purløg til pynt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Pisk hvedemel, salt, sødmælk og olie sammen. Tilsæt hytteost og æg.
Pensl et ovnfast fad eller to mindre portionsfade med fedtstof. Fordel kartoffelstykkerne i fadet, og hæld æggemassen over.
Bag æggekagen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Pynt evt. æggekagen med tomat og purløg ved servering.