Skip navigation

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli er en traditionel italiensk pastasuppe med bønner og grøntsager, der har en dejlig cremet konsistens. Denne opskrift har et højt indhold af energi og protein.

""

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 1 lille stilk bladselleri
  • 1 lille gulerod
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • 50 g tørret pasta, gerne konkylier eller anden pasta, der har meget overflade til sovs
  • 2 dåser bønner, brug hvide bønner eller borlotti (½ kg kogte bønner)
  • 1 grøntsagsbouillonterning (10 g)
  • 1 laurbærblad
  • lidt tørret oregano
  • evt. lidt chili
  • 2 dl vand
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 6 spsk revet parmesan
  • evt. lidt hakket persille

Sådan gør du: 

Hak alle grøntsagerne fint. Sautér løg, gulerod og bladselleri i olivenolie. 

Tilsæt hvidløg, og sautér blidt. Tilsæt flåede tomater, tomatpure, vand og krydderier.

Smuldr bouillonterningen i sovsen. Kog sovsen igennem i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra bønnerne.

Blend halvdelen af bønnerne sammen med 2 dl af tomatsovsen. Kom de blendede bønner op i gryden til resten af tomatsaucen.

Kom pasta i gryden, og kog det hele sammen i ca. 20 minutter, til pastaen er næsten mør. Kom de sidste bønner i gryden, og kog videre, indtil alt er mørt. Smag til med salt og peber.

Servér retten med rigeligt friskrevet parmesan.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken. 

Energi:

1 portion (ca. 2 dl) indeholder 1780 kJ/424 kcal og 16 g protein.