Spring navigation over

Pasta med laks og ærter

Denne ret har et højt indhold af energi og protein og er særligt god til dig med lille appetit og vægttab. Den møre laks kombineret med ærter og fløde giver retten en cremet konsistens.

""

Ingredienser

  • 100 g pasta
  • 100 g ærter (friske eller frosne)
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk løg, finthakket
  • evt. 1 fed hvidløg
  • 1 citron, saft og evt. skal af
  • 1 spsk smør
  • 50 g røget laks, skåret i strimler

Tilbehør:

  • evt. revet parmesan

Sådan gør du: 

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand, til den er lige knap mør. Hæld vandet fra pastaen, men gem en stor kop af kogevandet.

Snit løg og hvidløg fint. Smelt rigeligt smør i en stor gryde, og sautér løgene, til de er klare.

Hæld fløde ved, og kog op. Kom ærterne i fløden, og kog op. Smag til med sort peber, citronsaft og evt. citronskal.

Vend den kogte pasta i fløden, og spæd op med lidt af kogevandet.

Lad pastaen koge færdig i flødeblandingen ved svag varme og under jævn omrøring, til retten er mør og cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Tag gryden af varmen, og vend røget laks i pastaen.

Servér evt. med rigeligt friskrevet parmesan (eller anden fast ost).

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken. 

Energi: 

1 portion indeholder 2784 kJ/663 kcal og 16 g protein.