Sandwichbrød
Luftige og sprøde sandwichbrød med masser af fuldkorn. Brødene passer perfekt til en god sandwich til madpakken, som du kan fylde med det, du bedst kan lide. Her er de smurt med aubergine og mozzarella.
Ingredienser
Sandwichbrød:
- 500 g koldt vand fra hanen
- 20 g gær
- 6 g salt
- 50 g havregryn
- 55 g rugkerner f.eks. poppede
- 200 g fuldkornshvedemel
- 275 g hvedemel
Sandwich med aubergine:
- 1 stk aubergine
- 1 pk rucola
- 1 pk mozzarella
- 80 g soltørrede tomater
Sådan gør du:
Sandwichbrød:
Gær og salt røres ud i vandet. Derefter røres havregryn og rugkerner ud i vandet.
Nu tilsættes melet og dejen æltes grundigt til den samler sig. Dejen foldes og sættes til hævning tildækket i ca. 1 times tid til den er hævet til dobbeltstørrelse.
Tænd ovnen på 220 grader.
Vælt forsigtig dejen ud på et let meldrysset bord og skær nu otte sandwichbrød. Brødene formes som aflange sandwichbrød. Når brødene er formet vendes de i ønskede kerner eller frø. F.eks. sesam, græskarkerner eller lign.
Brødene sættes til hævning i ca 30 min til de er hævet lidt op.
Bag brødene midt i oven til de er lysebrune og lyder hule. Ca. 15-20 min.
Sandwich med aubergine:
Skær auberginen i aflange tynde skiver. Kom olivenolie på en pande og steg dem til de er let gyldne og bløde.
Skær sandwichbrødet over og kom skiver af mozzarella på, efterfulgt af soltørrede tomater, rucola og de stegte auberginer.
Velbekomme.