Skip navigation

Snasket chokoladekage

Denne chokoladekage er særdeles velegnet til at fryse. Server gerne med friske bær, pocheret pære, tørrede eller frysetørrede bær eller saltede mandler.

""

Ingredienser

  • 500 g god, mørk chokolade
  • 500 g smør
  • 500 g pasteuriserede æggehvider (svarer til ca. 12,5 bægre)
  • 500 g sukker
  • 250 g pasteuriserede æggeblommer  (svarer til ca. 6 bægre)

Tilbehør:

  • friske bær
  • evt. kakaopulver

Denne opskrift giver 2 store kager til ca. 10 personer hver. Du skal bruge to springforme i størrelsen Ø26 cm. 

Sådan gør du:

Smelt chokoladen, smørret og halvdelen af sukkeret over vandbad eller i mikroovnen. Pisk hviderne stive sammen med den anden halvdel af sukkeret.

Tilsæt æggeblommerne, når chokolade, smør og sukker er smeltet. Fold forsigtigt de stive hvider ned i chokolademassen, og kom 2/3 af massen op i to smurte springforme Ø26 cm.

Bag kagerne ved 160° i ca. 30 min. Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle. Når de har stået lidt, synker de lidt på midten. Pres kanterne ned med en paletkniv, så kagen bliver helt jævn. Fordel resten af chokolademassen over de bagte kager, så du får fine og jævne kager. Opbevar kagerne i fryseren, hvor de holder sig fint i 3 måneder.

Chokoladekagen smager bedst kold. Når den skal serveres, kan du tage den direkte op af fryseren – lad den eventuelt stå et øjeblik, før du skærer i den, men ikke længe. Drys evt. med kakaopulver gennem en sigte, så den får et jævnt lag af kakao.

Skær smukke stykker af kagen med en varm kniv. Server evt. med friske bær eller andet.