Skip navigation

Søde rugmuffins

Disse muffins er gode, hvis du går sukkerkold i løbet af dagen. De har masser af fylde fra rugmel, mørk chokolade og valnødder, og sødme fra æble og tørret frugt.

""

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 2 dl vand, lunet til ca. 37˚
  • 50 g honning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk stødt allehånde
  • 1/2 dl olivenolie
  • ca. 150 g rugmel
  • ca. 50 g hvedemel
  • 1 æble med skræl, revet
  • 40 g valnødder, hakkede
  • 25 g rosiner
  • 25 g dadler, hakkede
  • 50 g mørk chokolade, hakket

Til pensling

  • 1 æg
  • 3 spsk koldt vand

Sådan gør du: 

Opløs gæren i det lunede vand, og tilsæt honning, salt, kanel, kardemomme, allehånde og olie. Rør begge slags mel i dejen lidt ad gangen, og vurder undervejs, om der er behov for mere eller mindre mel. Dejen skal have en konsistens som havregrød. Kom derefter revet æble, valnødder, rosiner, dadler og chokolade i dejen, og rør rundt. 

Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter. Du kan også lade dejen hæve natten over i køleskab og derefter 20 minutter ved stuetemperatur.

Læg bagepapir i en muffinform eller for dem med papirmuffinforme, og fyld dejen ca. halvvejs op i formen. Lad muffinsene hæve i yderligere 20 minutter. Pisk æg og koldt vand sammen, og pensl muffinsene med det. Bag dem i ovnen ved 200˚ i ca. 25 minutter. Servér dem lune eller ved stuetemperatur.