Skip navigation

Spinatlasagne

Denne vegetariske variation af lasagne, hvor sovsen er sammensat af spinat, hytteost og pesto, giver dig en cremet ret med et højt indhold af energi og protein.

""

Ingredienser

  • 2 spsk smør (+ ekstra til at smøre fadet)
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g helbladet, frossen spinat
  • 130-140 g pesto
  • 450 g hytteost
  • 200 g cheddar, revet
  • lidt muskatnød, revet eller stødt
  • 200 g friske lasagneplader
  • salt og peber

Sådan gør du: 

Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt løg, og sautér det blidt. Tilsæt spinat, når løgene er klare. Lad grøntsagerne simre ved svag varm i ca. 10 minutter, til spinaten er gennemvarm.

Tilsæt hytteost, pesto og halvdelen af den revne cheddar. Smag til med muskat, peber og evt. lidt salt (cheddarosten giver en del salt til retten).

Smør et lille ildfast fad, og tænd ovnen på 200°.

Læg spinat og lasagneplader i lag i fadet: Begynd med et lag lasagneplader, og slut med et lag spinat. Dæk fadet med stanniol, og bag lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter.

Fjern stanniolen, drys det sidste ost over lasagnen, og bag den færdig, til osten er gylden og lasagnepladerne er møre.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken.

Energi: 

1 portion spinatlasagne indeholder 1484 kJ/353 kcal og 19 g protein.