Skip navigation

Suppe med svampe og perlebyg

Mild og god suppe, der får fylde og smag fra svampe og perlebyg. Hvis du lave suppen vegetarisk, kan du udskifte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon.

""

Ingredienser

  • ½ dl tørrede svampe
  • 2,5 l kyllingebouillon
  • 3 spsk olie med neutral smag
  • 5 fed hvidløg
  • 1 løg, skåret i tern
  • 1 stilk bladselleri, skåret i skiver
  • 1 stor gulerod, skåret i tern på 1x1 cm
  • 2,5 dl perlebyg
  • 2 spsk smør
  • ½ dl fløde
  • salt
  • peber

Evt. tilbehør:

  • bredbladet persille, hakket
  • svampe (den slags, du har lyst til), stegt i lidt olie

Sådan gør du: 

Kog lidt af bouillonen op, og hæld den over svampene (så de er dækkede). Lad dem trække i 20 min. Sigt svampene fra bouillonen (gem bouillonen), og hak svampene groft.

Sauter løg, gulerødder og selleri i cirka 2 minutter, og tilsæt så perlebyg og de hakkede svampe. Tilsæt al bouillonen, og lad suppen koge under låg i en lille time, til perlebyggen er helt mør. Monter suppen med fløde og smør.

Smag til med salt og eventuelt lidt peber.

Server suppen straks med hakket persille og evt. stegte, friske svampe.

Suppen egner sig rigtig godt til at fryse ned i små portioner.