Skip navigation

Svesketrifli med skyrcreme

Skyrcreme er fuld af protein og et velsmagende alternativ til flødeskum og råcreme. Den smager dejligt sammen med lidt syltet frugt som f.eks. pærer eller ferskner. Her serveres den som en trifli med svesker og makroner.

""

Ingredienser

  • 300 g svesker
  • 3 dl vand
  • 250 g skyr
  • 1 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 6 makroner (undlades ved sart mund)
  • 12 spsk flødeskum

Sådan gør du: 

Sveskegrød:

Kog sveskerne møre i vand i 10-20 minutter afhængigt af, hvor tørre sveskerne er. Rør eller blend sveskerne sammen med kogevandet, til det har en cremet konsistens. Sæt på køl.

Skycreme:

Rør skyren blød med piskefløde, og smag til vaniljesukker. Hold igen med sukkeret. Der kommer masser af sødme fra makroner og svesker, så cremen skal være lidt syrlig.

Trifli:

Triflien samles, når sveskegrøden er kold – enten i én stor skål eller seks portionsanrettede glas: Læg en spsk sveskemos i bunden af hvert portionsglas. Fordel skyrcremen oven på mosen. Hernæst knuste makroner. Fordel den sidste sveskegrød på toppen. Slut af med flødeskum på toppen.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder et lille glas (cirka 2 dl).

Energi:

1 portion trifli indeholder 1173 kJ/279 kcal og 6 g protein.