Skip navigation

Torsk med stegte æbler og brunet smør

Den blide fisk får et frisk og sødmefuldt modspil af æble og brunet smør. Retten er særligt god, hvis du har en sart mundhule og derfor bedst kan spise mild og blød mad.

""

Ingredienser

  • 125 g frossen filet/loin af torsk (du kan også bruge lyssej, kuller eller lange)
  • 1 æble
  • 2 spsk smør (1 spsk til at stege æbler, 1 spsk til brunet smør)
  • evt. laurbærblad til kogelagen

Tilbehør:

  • evt. kartoffelmos

Sådan gør du: 

Kog letsaltet vand op i gryde – evt. med et laurbærblad. Kom torsken i vandet, og kog det op igen. Lad simre i et minut. Sluk for varmen, og lad torsken trække i vandet i cirka 10 minutter.

Skræl imens æblet, og skær det i både. Steg æblebådene i smør, til de er møre og gyldne. Tag dem af panden.

Smelt det sidste smør ved middel varme, til det bruner, men ikke branker. Tag torsken op af vandet, og lad den dryppe af på køkkenrulle.

Anret fisken på en tallerken med de stegte æblebåde, brunet smør og evt. kartoffelmos.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken.

Energi: 

1 portion uden kartoffelmos indeholder 768 kJ/183 kcal og 12 g protein.

1 portion med 1,5 dl kartoffelmos lavet på mælk og smør indeholder 1357 kJ/323 kcal og 14 g protein.