Spring navigation over

Tzatziki

Tzatziki er et proteinrigt tilbehør, som smager godt til mange retter. Servér f.eks. til små kød- eller plantedeller, nuggets, falafler, dhal, hummus eller bagte rodfrugter.

Tzatzikien ses som nummer tre fra oven. De tre andre opskrifter findes også her på hjemmesiden (kartoffel-bønnepuré, hummus, og ærtepuré).

Ingredienser

  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • 1/4 agurk
  • 1 nip salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille fed hvidløg, presset

Sådan gør du: 

Skræl agurken, og fjern kernerne med en ske. Riv agurken groft, og drys strimlerne med en anelse salt for at trække noget af vandet ud. Knug den overskydende væde fra agurkestrimlerne.

Bland agurk og hvidløg i yoghurten. Smag til med salt.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt.

Energi: 

En portion tzatziki indeholder 595 kJ/142 kcal og 10 g protein.