Opfølgningsforløb efter MDS
Du bliver tilbudt at gå til regelmæssig opfølgning på hospitalet. Ved opfølgningsbesøgene får du taget blodprøver og i nogle tilfælde også knoglemarvsprøver, så lægen kan vurdere, om der er tegn på aktivitet i sygdommen.
Formålet med opfølgningen er også at få behandlet eventuelle gener, og du kan tale med lægen om, hvordan du bedst får behandlet eventuelle senfølger, og om du har behov for rehabilitering.
Det er en god idé, at du skriver dine spørgsmål til lægen ned hjemmefra. Tag gerne en pårørende eller en ven med til besøgene. Det er en god støtte for mange.
MDS er en kronisk sygdom, som har tendens til at forværres over tid. Hvis man har ikke-fremskreden MDS, kan man leve med sygdommen i mange år. Ved fremskreden MDS vil mange patienter i løbet af kort tid udvikle akut myeloid leukæmi.
Akut myeloid leukæmi
Kontakt den afdeling, hvor du går til opfølgning, og få fremrykket dit næste besøg, hvis du får symptomer eller bliver bekymret mellem opfølgningsbesøgene.
Hvis du er stamcelletransplanteret, skal du reagere på en række symptomer, som du bliver oplyst om på afdelingen, hvor du har fået din transplantation.
Du kan læse mere om opfølgningsforløb generelt