Stafet For Livet går i gang: Nu kan vi igen samles og fejre fællesskabet
Vi fejrer fællesskabet og samler ind til kræftsagen, når Stafet For Livet igen finder sted i 66 byer landet over. På lørdag går det løs i den første by, nemlig Ikast. Herefter løbet stafet-sæsonen helt frem til 11. september, og du kan være med.
Man ved sommeren er på vej, når der igen er Stafet For Livet. I 66 byer over hele Danmark bliver der fra på lørdag den 30. april og frem til søndag den 11. september afholdt stafetter over hele landet. Første sted, hvor det går løs, er Ikast, og her fylder glæden over igen at kunne mødes fysisk:
- Folk fortæller mig, at de bare glæder sig til at være sammen igen. Det bliver fantastisk at opleve stemningen på stafetpladsen – med livemusik på scenen og stafetpladsen dekoret med perleplader, som byens børnehavebørn har lavet i Stafet For Livets farver, fortæller Katrine Vinther, der er formand for styregruppen for Stafet For Livet Ikast.
Stafet For Livet er en holdaktivitet, hvor deltagerne går eller løber på en bestemt rute over et døgn. Men det er også en dag, hvor man fejrer livet og fællesskabet samtidig med, at der samles ind til kræftsagen. Og den fejring trænger vi til, mener formand for Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen:
- For mange af os har det været et stort savn ikke at kunne mødes under corona. Derfor er det så skønt, at vi igen kan samles til Stafet For Livet, der jo netop handler om det lokale fællesskab med alle de særlige oplevelser, der hører med. Jeg glæder mig selv meget til igen at opleve den fantastiske stemning, der altid er på stafetterne, siger hun.
Danner ring om kræftramte
De fleste deltager i Stafet For Livet som en del af et hold. Det kan for eksempel være en flok kolleger eller en lokal løbeklub, der laver et hold. Eller bokseklubben, strikkeklubben eller den lokale efterskole, der melder sig til sammen. Og så er der alle de hold, der opstår omkring eller til ære for en, der er ramt af kræft. På den måde understøtter Stafet For Livet også et netværk, der kan bestå efter selve stafetdagen er overstået.
- Stafet For Livet kan noget særligt, når det gælder fællesskab. Både i kraft af den lokale byfest stafetterne mange steder er, men også igennem det sammenhold, der skabes omkring de, der er berørt af kræft. Kræft rammer den enkelte, men mange af de udfordringer, der følger med, kan bedst overkommes i fællesskab, siger Helen Bernt Andersen.
Et flot comeback
Under corona har Stafet For Livet været afholdt på alternative måder, og de mange frivillige, der står bag, har knoklet for at få restriktioner og stafet til at gå op i en højere enhed. Derfor er det også ekstra imponerende, at der igen i år er 66 stafetter på landkortet.
- Jeg synes, det er et flot comeback oven på to år, der ikke har været nemme for nogen af os. Nu handler det om at invitere deltagerne tilbage på den fysiske stafetplads og mærke det særlige fællesskab, siger Karen Balck Sørensen, der er projektleder i Stafet For Livet.
Hun tilføjer, at både deltagerne og de frivillige, der står bag Stafet For Livet, har givet udtryk for, hvor meget de glæder sig til at mødes fysisk igen. Så lige nu arbejder de frivillige hårdt for at puste liv i alt det, der har ligget i dvale under nedlukningerne.
- Derfor håber jeg også, at deltagerne vil bakke ekstra meget op om os i år. For det er så vigtigt, hvis vi skal kunne gøre en forskel for dem, der er berørt af kræft, siger Karen Balck Sørensen.
Se hvordan du selv kan deltage: