Skip navigation

Frivillige mødes for at debattere deres rolle i fremtidens sundhedsvæsen

I weekenden mødes flere hundrede frivillige fra Kræftens Bekæmpelse i Kolding til repræsentantskabsmøde. Debat om frivilliges rolle i fremtidens sundhedsvæsen og et ministerbesøg er på programmet.

Hvordan kan frivillige og civilsamfundet være med til at bygge bro og løfte et sundhedsvæsen i forandring? Det spørgsmål skal mere end 300 frivillige fra Kræftens Bekæmpelse debattere og finde svar på, når foreningen holder sit årlige repræsentantskabsmøde på konferencehotel Comwell i Kolding 6.-7. maj.

-  Jeg glæder mig meget til en weekend i fællesskabets tegn, hvor vi har plads til både at lytte, debattere og stille spørgsmål. Vi skal bl.a. tale om, hvilken rolle vi som forening har de kommende år i både udviklingen af sundhedsvæsnet og af civilsamfundet, siger formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen forude for mødet. 

- Vi ved alle, at der bliver flere og flere ældre, færre til at løfte de mange opgaver i sundhedsvæsnet, og at de teknologiske muligheder udvikler sig i rivende fart, så man snart ikke kan følge med. Der er nok at tage fat på, siger hun.

Jeg glæder mig meget til en weekend i fællesskabets tegn, hvor vi har plads til både at lytte, debattere og stille spørgsmål. Vi skal bl.a. tale om, hvilken rolle vi som forening har de kommende år i både udviklingen af sundhedsvæsnet og af civilsamfundet
Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse

Ministerbesøg i Kolding

Frivillige fra Kræftens Bekæmpelses lokalforeninger, regionsudvalg, præsidium og hovedbestyrelse kan til årets møde se frem til at høre indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) holde tale. Ministeren lægger vejen forbi Kolding lørdag og går på talerstolen kl. 12:30.

Også Jakob Kjellberg, sundhedsøkonom og professor ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for velfærd (VIVE) kommer og holder oplæg om udfordringer og løsninger i sundhedsvæsenet.

Foreningens hjerte

Repræsentantskabsmødet kan beskrives som hjertet i Kræftens Bekæmpelse, for det er her, grundlaget bliver lagt for foreningens arbejde. De langsigtede mål og planer drøftes og godkendes, og præsidium og hovedbestyrelse skal vælges. Bl.a. er Kræftens Bekæmpelses vicepræsident Hans Pilgaard, folkekær tv-vært, på genvalg. 

- Frivillige ildsjæle er Kræftens Bekæmpelses grundsten. Jeg er meget stolt af at være del af et stærkt fællesskab, der bekæmper kræft og støtter de, der er berørt af kræft, siger Helen Bernt Andersen.

Læs mere om Kræftens Bekæmpelses repræsentantskab på vores hjemmeside: 

Repræsentantskabet