Andre skulle ikke se ham syg
Mens Kasper var syg, var han meget fokuseret på at komme ud og fortsætte sit normale liv – han ville ikke identificere sig som syg eller have, at andre skulle gøre det. Det betød, at han ikke havde lyst til at være åben, om hans sygdom og det han gik igennem. Noget der også forstærkede den følte og sociale isolation.
- Jeg var bange for at blive set og behandlet anderledes. At andres tanker og måde at være på over for mig skulle være bundet op på følelser af medlidenhed.
Den 16-årige Kasper brugte musik til at håndtere de mange og svære tanker:
- Musikken gav mig pauser fra sygdommen og mine tanker. Den kunne skabe et andet, mere behageligt univers, hvor jeg havde lidt kontrol og kunne genfinde mig selv. Musikken var som en bedste ven, der holdt mine tanker i hånden, gennem min behandling og tiden derefter.
En anden bedste ven blev den lille franske bulldog, Louis, som Kasper fik den sommer, hvor han blev transplanteret.
Endelig kræftfri – men 14 kilo lettere
Den 30. maj 2011 får Kasper sin nye knoglemarv. Seks måneder senere peger alle prøver på, at han endelig er kræftfri. Inden han startede med forberedelserne til knoglemarvstransplantationen, vejede han 69 kilo. Nu vejer han kun 55 kilo. Derfor ventede der nu en intens genopbygning af kroppen – og sind.
Jeg har savnet en uskyldig tilgang til livet
At få en kræftsygdom er altid kritisk, men for børn og unge kan det være særligt svært. Midt i en tid, hvor man har nok at se til med at vænne sig til sin krop, der er i udvikling eller finde ud af, hvad man vil med fremtiden, skal man pludselig også gøre sig tanker om døden, og hvordan det er at skulle leve med eller efter kræft.
Denne alvor ramte også Kasper. Udover i en ung alder at skulle forholde sig til hans fremtidige muligheder for at få børn og derfor nedfryse sæd, så var det også hårdt at skulle lande i livet, efter at have afskrevet det og troet, at det var dét.
- Jeg har haft mange år med et sort perspektiv – ironisk nok, når man har fået livet tilbage, men tit fik mit hoved vendt det til, at livet ikke skulle være taget fra mig i første omgang. Jeg har savnet en mere uskyldig og uforstyrret tilgang til livet. Følelsen af at skulle leve livet som var det en bonus, fra man er 18 år, skabte et pres for mig. Jeg har været meget bevidst omkring alle beslutninger, for at få det optimale ud af alt. Det tillader bare ikke meget plads til sindsro og til bare at være.
I dag forsøger 26-årige Kasper at holde fokus på alt det, der gør ham glad og får ham til at smile. Han bor i København, har sit eget smykkebrand og vil gerne starte en velgørende fond, der på forskelligvis skal hjælpe andre, der får kræft ind på livet.