’Kan et spædbarn virkelig få leukæmi?’
Få uger senere er My en helt anden baby. Hun er ked af det og har stort besvær med at komme af med sin afføring. Det er tydeligt, at hun har ondt. Nogle dage så meget, at hun skriger, indtil hun går omkuld af udmattelse. En sen aften vælger Christian og Mathilde derfor at kontakte akutmodtagelsen. Her får de at vide, at My har forstoppelse. Men familiens egen læge mistænker, at det kan være en forsnævret endetarm, og henviser derfor My til videre undersøgelse på Odense Universitetshospital.
Der går noget tid, før indkaldelsen kommer. Undervejs er Mathilde eller Christian egentlig ikke bange for, at der er noget alvorligt i vejen. Men efter lægen har undersøgt My en søndag aften i april, er hun ikke et sekund i tvivl: Det er ikke bare en forsnævring i endetarmen.
- Jeg tror stadig ikke, at det går op for os, at noget er galt. På det tidspunkt havde vi forberedt os på, at My skulle i fuld narkose, da de ville lave en kikkertundersøgelse i hendes endetarm. Så da lægen afblæste den del og ville have blodprøver i stedet, var vi lettede og tænkte bare, ’jamen, fair nok’, fortæller Mathilde.
Men da lægen to timer efter træder ind på stuen, er alvoren i hendes ansigt ikke til at tage fejl af. Hun går straks i gang med at forklare om hvide og røde blodlegemer. Midt i strømmen af ord må Mathilde afbryde:
- Hvad er det, I mistænker?
- Leukæmi, svarer lægen.
Både Christian og Mathilde går i en slags choktilstand. For hvordan kunne My nå at blive så syg?
- Vi havde ikke i vores vildeste fantasi tænkt leukæmi. Hun var jo bare tre måneder gammel, siger Mathilde.
Inden lægen træder ud af stuen, opfordrer hun Christian og Mathilde til at kontakte den nære familie. I får brug for al den støtte I kan få, som hun siger.