Spis fuldkorn og forebyg kræft med tre lækre opskrifter
Husker du at spise fuldkorn hver dag? Her kan du læse tre opskrifter og gode råd, der kan inspirere til at spise mere fuldkorn, som mindsker risikoen for en række kræftformer og livsstilssygdomme.
Den nationale fuldkornsdag 19. januar sætter fokus på at give så mange som muligt en god smagsoplevelse med fuldkorn og minde os alle sammen om at spise fuldkorn hver dag.
Fuldkorn er nemlig en sund og nærende tilføjelse til hverdagen. Ikke nok med at det giver en stor mæthedsfornemmelse og indeholder mange kostfibre, vitaminer og mineraler, så mindsker det også risikoen for en række kræftformer og livsstilssygdomme.
Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du får 75 g. fuldkorn om dagen. Hvis man spiser den anbefalede mængde fuldkorn, nedsætter man sin risiko for tarmkræft med 17 pct. og forebygger en række livsstilssygdomme. Tarmkræft er en af de hyppigste kræftformer i Danmark. Derfor er det vigtigt for Kræftens Bekæmpelse at være med i Fuldkornspartnerskabet og arbejde for, at danskerne skal spise mere fuldkorn.
Kræftens Bekæmpelse har samlet en række opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet, så du nemt kan få den daglige anbefalede mængde fuldkorn.
Lækre banan muffins
En nem dessert på 30 minutter
Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få en smule mere fuldkorn ind i hverdagen.
Nærende pastasalat med laks og grønt
En hurtig aftensmad eller spændende frokost på 25 minutter
Opskriften lever op til fuldkornslogoet.
Nemt og lækkert sandwichbrød
Et smagfuldt og nærende alternativ til frokost eller morgenmad
Opskriften lever op til fuldkornslogoet.