Det mener Kræftens Bekæmpelse om solariebrug og unge
Kræftens Bekæmpelse mener, at der bør indføres en aldersgrænse for solariebrug på 18 år -Danmark er et at de eneste EU-lande uden aldersgrænse. Solariebrug er kræftfremkaldende, og selv et lille forbrug er skadeligt.
Solariebrug er kræftfremkaldende, og selv et lille forbrug er skadeligt. Sammenhængen mellem uv-stråling fra solarier og modermærkekræft er enkel - jo flere gange man går i solariet, jo større er risikoen for at udvikle modermærkekræft. Det er en dødelig kræftform, som kan sprede sig til andre organer, hvis den ikke opdages i tide.
Cirka et ud af ti tilfælde af modermærkekræft i Danmark skyldes solariebrug. Der er årligt 2.900 nye tilfælde af modermærkekræft i Danmark.
Modermærkekræft er den hyppigste kræftform blandt unge i alderen 15-34 år Blandt solariebrugere, der har fået konstateret modermærkekræft, før de blev 30 år, kan tre ud af fire kræfttilfælde forklares af solariebrug. Jo yngre, man er, jo farligere er solariebrug.
Unges solariebrug stiger desværre. På bare to år er andelen af unge solariebrugere mellem 15 og 19 år steget fra 15 pct. i 2020 til 23 pct. i 2022.
Kontakt:
Hvis du vil vide mere om Kræftens Bekæmpelses arbejde med unges solariebrug og kræft, er du velkommen til at kontakte Peter Dalum, projektchef i Kræftens Bekæmpelse:
e-mail: pd@cancer.dk / Tlf.: 35 25 75 70 / mobil: 30 38 15 02
Kontakt presseteamet
Ønsker du udtalelser til pressen, kan du kontakte Kræftens Bekæmpelses pressetelefon på tlf.: 35 25 74 00