I 2020 gik Kræftens Bekæmpelse til 20 patientforeninger og -netværk:
Blærekræftforeningen, Dansk Brystkræft Organisation - DBO, Dansk Landsforening for Hals- og Mundhuleopererede - DLHM, Dansk Lymfødem Forening - DALYFO, Dansk Myelomatose Forening, Dansk Nyrecancer Forening - Danyca, Foreningen Cancerramte Børn, Foreningen Netpa Danmark, HjernetumorForeningen, Kræft I Underlivet - KIU, Landsforeningen Bryd Grænser, Netværk for Kræftbehandling i Udlandet - Netku, Netværk for patienter med hals- og mundhulekræft, Pancreasnetværket i Danmark, Patientforeningen Modermærkekræft, Proof of Life, Prostatakræftforeningen - PROPA, Senfølgerforeningen, Stomiforeningen COPA, Tarmkræftforeningen.
De 20 patientforeninger og –netværk arbejder for at gøre en forskel for patienter og pårørende inden for en bred vifte af specifikke kræftdiagnoser, mens andre har et bredere perspektiv, som f.eks. familier med cancerramte børn, senfølger eller motion. Alle samarbejder med Kræftens Bekæmpelse – nogle af foreningerne er store og landsdækkende med flere tusind medlemmer, mens andre er små netværk, der mødes med jævne mellemrum. Fælles for dem alle er, at de drives af ildsjæle, som selv har haft en kræftsygdom inde på livet, og som brænder for at gøre en forskel for andre i samme situation.
- Patientforeningerne modtager i år Kræftens Bekæmpelses Hæderspris for det store og helt unikke arbejde, de hver dag gør for kræftpatienter og pårørende i Danmark. Det er imponerende, hvordan disse mennesker bruger deres fritid på at engagere sig sundhedspolitisk, på at deltage i arbejdsgrupper og udvalg, på at besvare telefonopkald fra bekymrede patienter og deres pårørende, på vidensdeling, på pressearbejde og på konstant at være opdateret med en enorm detailviden på netop deres specifikke område, siger Helen Bernt Andersen.