Kræftpolitisk Forum 2025
8. maj 2025 inviterer Kræftens Bekæmpelse, DMCG.dk og DCCC til debat om, hvordan man bedre kan bruge sundhedsdata i fremtidens patientbehandling.
DMCG.dk, DCCC og Kræftens Bekæmpelse inviterer til Kræftpolitisk Forum på Christiansborg. Det årlige forum er en fælles platform for klinikere, patienter og beslutningstagere.
Sammen sætter vi fokus på de vigtigste udfordringer og muligheder inden for kræftbehandling og forskning i Danmark.
I 2025 dykker vi ned i et af de mest afgørende emner for fremtidens patientbehandling - anvendelse af sundhedsdata.
Sundhedsdata spiller en nøglerolle i at sikre bedre diagnostik, mere målrettet behandling og hurtigere udvikling af nye behandlingsformer.
Regeringen har med sundhedsreform og Kræftplan V sendt et klart politisk signal om, at fremtidens sundhedsvæsen skal stå på et langt stærkere digitalt og dataunderstøttet grundlag.
På dagen vil vi søge at svare på, hvordan regeringens gode intentioner bliver til konkret handling.
Vi har fokus på:
- Hvilke muligheder har vi allerede nu for at udnytte sundhedsdata mere effektivt?
- Hvordan fremmer vi udvikling og udbredelse af nye sundhedsløsninger og infrastruktur på tværs af sundhedsvæsenet?
- Hvilke konkrete beslutninger kræver det at bringe målsætningerne i regeringens sundhedsreform og Kræftplan V ud i livet?
Tilmeld dig konferencen
Dette års Kræftpolitisk Forum er en invitation til handling. Der er brug for politisk vilje og fælles indsats for at skabe en kræftbehandling i verdensklasse, hvor sundhedsdata er et centralt omdrejningspunkt.
Det endelige program sendes i god tid inden konferencen.
Konferencen holdes i Fællessalen på Christiansborg 8. maj 2025 kl. 9.00-15.00.
Antallet af pladser er begrænsede. Hvis konferencen overtegnes, prioriterer vi deltagelse fra flest mulige organisationer. Vi lukker for tilmelding 23. april 2025.
Tilmeld dig konferencen her: Kræftpolitisk Forum 2025
Den 22. maj 2024 inviterede Kræftens Bekæmpelse til debat om bedre veje til forebyggelse, udredning og behandling af kræft hos mennesker med svær psykisk sygdom.
Mennesker, der både kæmper med psykisk sygdom og kræft, oplever ofte, at deres kræftsygdom er fremskreden, når de bliver udredt, og at de derfor har en dårligere prognose for overlevelse end andre kræftpatienter.
På konferencen kom forskere og praktikere med bud på, hvordan det specialiserede sundhedsvæsen sammen med almen praksis, kommunerne og civilsamfundet kan blive bedre til at forebygge, opspore og behandle kræft hos mennesker, der samtidig har en psykisk sygdom.
DMCG.dk, DCCC og Kræftens Bekæmpelse ønskede med konferencen at bidrage til, at regeringen, regionerne og kommunerne gør brug af den viden og de erfaringer, som praktikere og ildsjæle har, så sammenhængen mellem psykiatrien og kræftområdet styrkes.
Og mindst lige så vigtigt, at indsamling og deling af viden bliver en langt mere integreret del af samarbejdet mellem psykiatrien og kræftområdet, og at vejen til implementering af nye tiltag forkortes.
I 2023 handlede Kræftpolitisk Forum om senfølger efter kræft. Over halvdelen af kræftpatienterne oplever senfølger, der påvirker deres livskvalitet negativt. I takt med at behandlingen forbedres, og flere overlever kræft, vil flere i fremtiden få senfølger efter sygdom og/eller behandling.
Senfølger vil derfor blive en stigende udfordring i det danske sundhedsvæsen og for patienternes livskvalitet, funktion og arbejdsevne.De fleste kræftpatienter oplever, at deres udrednings- og behandlingsforløb er veltilrettelagt, men mange står alene tilbage uden den nødvendige hjælp, når behandlingen er afsluttet og senfølgerne opstår.
Årsagerne er mange, men grundlæggende mangler der fælles viden, koordinering og ansvarsfordeling på senfølgeområdet, så kommuner, almen praksis og regioner får et fælles grundlag for deres indsats. Et fælles grundlag vil kunne skabe bedre forløb og tilbud, som også kan bidrage til, at ulighed på senfølgeområdet mindskes.
Konferencen fandt sted i Fællessalen på Christiansborg 17. maj 2023 kl. 09.00 - 14.30.
Hvordan skaber man bedre vilkår for klinisk forskning? Det var temaet for Kræftpolitisk Forum i 2022.
Konferencen fandt sted i Fællessalen på Christiansborg 6. april 2022 kl. 10.00 - 14.30.
Hvordan kan et sundhedsudspil styrke rehabilitering, senfølger og palliation for kræftpatienter? Det var temaet for Kræftpolitisk Forum i 2021.
Konferencen fandt sted i Fællessalen på Christiansborg 24. marts 2021 kl. 12.00 - 15.30.
DMCG.dk og Kræftens Bekæmpelse satte i 2019 fokus på ulighed i kræft.
En stor gruppe af kræftpatienter med lav indkomst, kort uddannelse eller som bor alene har gennem de sidste 30 år ikke haft lige så stor gavn af forbedringer i overlevelsen af kræft som andre kræftpatienter. Kræftpatienter kan også opleve ulighed i regioners og kommuners formåen i forhold til at skabe lighed i udbud og resultater.
Konferencen fandt sted i Fællessalen på Christiansborg 7. marts 2019 kl. 9:00 - 15:30.
DMCG.dk og Kræftens Bekæmpelse inviterede i 2018 til en debat om, hvordan vi når i mål med en røgfri generation, og om der er behov for en national handlingsplan for at nå målet.
Danskerne bliver ældre og får flere sygdomme. Vi kan ikke behandle os ud af de demografiske udfordringer. At sikre alle et godt liv kræver forebyggelse. Hver dag begynder 40 nye børn og unge at ryge, så hvordan undgår vi, at kommende generationer dør af
rygning?
I Kræftplan IV formulerer regeringen en vision om en røgfri generation i 2030. En vision der er udbredt opbakning til blandt politikere, fagfolk og i den brede offentlighed. Men hvem kan og hvem bør tage ansvar for, at visionen bliver til virkelighed, og hvilken viden og hvilke erfaringer kan gøre det muligt?
Konferencen fandt sted i Fællessalen på Christiansborg 14. marts 2018 kl. 9:00 - 15:30.