Granatæblesaft
Du kan lave en knaldrød og lækker granatæblesaft, ved at presse granatæbler på en helt almindelig appelsinpresser. Saften er både sød, syrlig og let bitter, og kan drikkes som den er eller fortyndes med vand til en blidere saft.
Ingredienser
- 4 granatæbler
- evt. ca. 4 dl vand
Sådan gør du:
Halvér granatæblerne, og pres saften af dem med en appelsinpresser. Du kan fint bruge en god gammeldags håndholdt model. Hvert granatæble giver ca. 1 dl saft.
Drik saften som den er, eller afmål den færdige mængde saft og tilsæt lige så meget koldt vand, som du har granatæblesaft. Det giver en blidere saft.
Server granatæblesaften med isterninger.
Du kan fryse små bægre med den koncentrerede granatæblesaft. Så er de lige klar til at tage op og blende til en hurtig smoothie eller milkshake.
Hvis du har stråleskader eller sår i munden:
Syrlig mad og drikke give smerter, hvis du har stråleskader eller sår i munden. Undlad derfor denne drik.